La Fabrica Girona

La Fabrica Girona: fusió perfecta entre bon cafè i ciclisme

La Fabrica Girona La Fabrica Girona La Fabrica GironaLa Fabrica Girona La Fabrica Girona La Fabrica Girona La Fabrica Girona La Fabrica Girona La Fabrica Girona La Fabrica Girona La Fabrica Girona


Si parlem de cafè a Girona no ho podem fer sense nomenar La Fabrica. Aquest local que amb prou feines té dos anys de vida ha revolucionat la manera d’entendre aquesta beguda. Fins ara l’oferta de bars i llocs on prendre un bon cafè era més aviat escassa en aquesta ciutat. No estic dient que tothom fes la feina malament. Hi ha llocs que feien i continuen fent uns cafès molt ben fets. Però el local que ocupa aquestes línies ha marcat un punt d’inflexió en la manera d’entendre aquesta beguda.

Siguem aficionats al ciclisme o no, aquí s’hi respira ambient ciclista en cada moment. I és que tot el sector de les dues rodes passa de manera quasi obligatòria en algun moment per aquest establiment. De ben segur que el nom de Chris Meier (exciclista professional retirat) hi té alguna cosa a veure!

Però el que a mi m’interessava era captar amb imatges la manera que tenen de preparar cada tassa. I a més a més, els seus esmorzars per a sucar-hi pa! Hi ha torrades per tots els gustos i opcions. Podem anar des d’un senzill pa amb tomata a elaboracions més energètiques com una torrada de plàtan amb crema d’avellanes molt bona (puc assegurar que no es tracta de Nutella, i que és més bona). O una torrada d’advocat amb ou, o la de mascarpone amb melmelada d’albercocs amb flors (a les fotos). I això que encara no hem parlat del seu assortiment de pastissos o pastes… De ben segur que si ho proveu un dia, hi haureu de tornar, ja que ús quedaran moltes coses pendents de provar.

BONUS: els Meier també tenen el local Espresso Mafia a 2 minuts de La Fabrica. Us deixo un parell d’imatges que també vaig fer en aquest local:

 Espresso Mafia  Espresso Mafia  Espresso Mafia